HTML

Ebiz - a kanapétól a végtelenbe és tovább!

2005-ben próbaképpen kezdtünk bele családi vállalkozásként az e-kereskedelembe. Azóta sok mindent megtanultunk - a saját bőrünkön. Okulásként megosztom tapasztalataimat, gondolataimat, érzéseimet - ha egyetértesz, csináld te is, ha nem, hát legalább ne kövesd el a hibáinkat. :)

Friss topikok

Linkblog

Ezek nem normálisak

2011.04.06. 14:03 BognarAkos

Csöng a telefonom, a hívó száma nincs kijelezve - az esetek 95 százalékában az ilyet nem veszem fel, de ma szépen süt a nap, gondoltam, legyen szerencsés napod, öreg. Schwaboakármi cégtől hívnak, nem értem se a céget, se a nevét, de menjek oda a bankterminálunkhoz, és csináljam ezt meg ezt.

Mi van?!

Hát hogy a CIB Bank megbízásából a POS terminálok szoftverét frissítik, és menjek oda a terminálhoz, és üssem be ezt meg azt, különben 10 nap múlva nem fogjuk tudni használni. Mivel az ügyfélszolgálatunkon valóban van POS terminál, kezd összeállni a kép - alapból bizalmatlan vagyok, ezért nyilván adathalászatra gyanakodtam. Udvariasan közöltem, hogy köszönjük az információt, előtte talán mégis felhívnánk a bankunkat és tájékozódnánk. Jó, de akkor 10 perc múlva újrahívhat? Ember, mondom, egy letiltott számról hívsz, azt se tudom ki vagy, a bank nem értesített ilyen partizánakcióról, nyilván ne hívj többet - add meg a számod, majd mi keresünk.

Most jön a csattanó: azt ő nem adhatja meg adatbiztonsági okokból. :)

Később kinyomoztuk, nem adathalász, csak ügyfélbiztonsági szempontból szerencsétlen módon intézett akcióról van szó. De hát Margit, nóóóórmális vagy? Kell ez a majomkodás bankkártyás kérdéskörben, amikor amúgy is olyan nehezen épül ki az emberek bizalma?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ebiz.blog.hu/api/trackback/id/tr932804541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása