HTML

Ebiz - a kanapétól a végtelenbe és tovább!

2005-ben próbaképpen kezdtünk bele családi vállalkozásként az e-kereskedelembe. Azóta sok mindent megtanultunk - a saját bőrünkön. Okulásként megosztom tapasztalataimat, gondolataimat, érzéseimet - ha egyetértesz, csináld te is, ha nem, hát legalább ne kövesd el a hibáinkat. :)

Friss topikok

Linkblog

Durván növekszik a bankkártyás fizetés

2011.04.18. 14:02 BognarAkos

Egy előadásomra készülve adatokat gyűjtögettem a JátékNet statisztikai rendszeréből. Megnéztem például, hogy amióta bevezettük a bankkártyás fizetés lehetőségét (2009. november), milyen arányban választják vásárlóink ezt a fizetési módot. Elvégre ez egy jelentős bizalomnövelő tényező mindenki számára, aki csak érdekelt a webshopos bizniszben - vevők és eladók számára egyaránt.

Megdöbbentem a grafikon láttán.

A bevezetéskor körülbelül a vásárlások 4 százalékát egyenlítették ki bankkártyával, és az arány azóta is folyamatosan növekszik. Most, 2011. áprilisában már majdnem 9 százaléknál járunk! A GKIeNET 2009-re 3%-os bankkártyás fizetést mért az online kereskedők körében, ami 2010-re gyaníthatóan erősen növekedni fog - de hogy a JátékNeten közel 9-on járunk már, ezt nem gondoltam.

Gyorsan fel is hívom a CIB-et, hogy üljünk le egy kis alkudozásra. :)

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ebiz.blog.hu/api/trackback/id/tr762836671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_gram_ · http://www.miata.hu 2011.04.18. 17:16:22

Gyorsan kiszámoltam a szezonunkra vonatkozó adatot, náunk november/december folyamán 18.2% volt a bankkártyás fizu aránya. Izmos.
süti beállítások módosítása