HTML

Ebiz - a kanapétól a végtelenbe és tovább!

2005-ben próbaképpen kezdtünk bele családi vállalkozásként az e-kereskedelembe. Azóta sok mindent megtanultunk - a saját bőrünkön. Okulásként megosztom tapasztalataimat, gondolataimat, érzéseimet - ha egyetértesz, csináld te is, ha nem, hát legalább ne kövesd el a hibáinkat. :)

Friss topikok

Linkblog

Működő hirdetések - NOT! 2. rész

2010.11.30. 16:47 BognarAkos

A múltkor arról írtam, hogy elkezdtünk kipróbálni számunkra eddig ismeretlen hirdetési formákat, teszt célból. Megnéztük, hogy vajon a marketing büdzsénk melyik felét költsük el jövőre, és melyiket fordítsuk inkább másra.

Kipróbáltuk például a TV2 Aktív szponzorációt - horror ára van, de kíváncsiak voltunk, van-e az egy hetes napi 3x5 másodperces játékszponzorálásnak. Mint várható volt, az égvilágon semmi. :) Kicsi még a logó-ismertségünk, illetve egy hét alatt nem ment át a fejekbe semmi. Arra viszont  jó volt, hogy a konkurenciát felidegesítettük :), hívtak az ismerősök, hogy "láttuk a reklámot, hú, már ekkorák vagytok?" :), illetve a régi vásárlókat kicsit megerősítettük, az újak fejében valami magocskát elvetettünk.

Az AdWordsöt azonban igyekeztünk okosan csinálni - késő nyáron, kora ősszel pár hétig "minden mindegy" alapon 1-2 százezer forintot elköltöttünk tesztelésre, utána pedig, amikor a komoly szezon kezdődött, az AdWordsöt csakis statisztikai alapokon nyomtuk. Ami nem ment, egy esélyt kapott még, finomítottunk raja, ha akkor sem ment, lelőttük. A hajrában megint megpróbáltuk, megnéztük, adtunk neki pár napot, ha nem ment, kikapcsoltuk.

Szóval így... :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ebiz.blog.hu/api/trackback/id/tr102479121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása